Waarom Winterbanden
Het onderwerp winterbanden is enige jaren ondergesneeuwd geweest. Wat moeten we in de Benelux toch met winterbanden? Een veelgehoorde vraag. Het actuele aanbod winterbanden geeft op deze vraag afdoende antwoord en rekent af met oude vooroordelen.
Winterbanden in de Lage Landen
Uit de sterk gestegen omzetcijfers blijkt dat steeds meer Nederlanders voor winterbanden kiezen. Met name de laatste jaren is het aantal verkochte winterbanden omhoog geschoten. Winterbanden zijn – ook in de Benelux – geen overbodige luxe. Winterbanden zijn gemaakt voor de weersomstandigheden tijdens het rijden in de herfst- en wintermaanden: lagere temperaturen, veel neerslag.
Winterbanden
De herfst is het seizoen waarin hevige regenbuien en vallende bladeren zorgen voor natte en gevaarlijke wegen. De belangrijkste oorzaak van auto-ongevallen tijdens de winter is de slechte voorbereiding op de typische weersomstandigheden in het najaar. Dankzij nieuwe technologieën en grondstoffen zijn winterbanden niet
alleen uitermate geschikt voor gebruik tijdens winterse omstandigheden, zoals de reis naar de wintersportgebieden, maar vooral ook in het klimaat van de Benelux. Een belangrijk pluspunt is immers niet alleen de sterk verbeterde prestaties tijdens nat weer, maar vooral ook de betere rijeigenschappen en toegenomen veiligheid bij lagere temperaturen. Daarnaast zorgt de verminderde kans op autoschade en verlies van no-claim voor een aanzienlijke kostenbesparing. Ook gaan uw zomerbanden op deze manier tweemaal zo lang mee.
En dat is natuurlijk mooi meegenomen.
Wanneer Winterbanden?
Zodra de temperatuur onder zeven graden Celsius komt presteren winterbanden al beter dan gewone banden. Het rubber van een zomerband wordt harder en verliest daardoor veel van zijn goede eigenschappen, zoals grip en comfort. Winterbanden daarentegen blijven altijd elastisch en flexibel door hun speciale rubbersamenstelling en profielopbouw. Winterbanden bieden actieve veiligheid. Het profiel van een winterband is veel geschikter om regen, sneeuw en vuil af te voeren dan het profiel van een zomerband. Hierdoor blijft de winterband langer grip houden op zowel natte, bevroren als besneeuwde wegen. Door de betere grip wordt de remweg verkort en neemt de beheersbaarheid van de auto toe. De winterband zorgt voor een betere wegligging met meer rijcomfort en vermindert de kans op aquaplaning. Het is daarom aan te raden om uw auto al rond november goed op de winter voor te bereiden. De banden spelen daarbij een hoofdrol: zij zijn de enige verbinding tussen uw auto en het wegdek.
HighTech Product
Vroeger was het geluidsniveau van winterbanden vaak de reden dat mensen er niet graag op reden. Tegenwoordig zijn de winterbanden zo goed, dat je vaak niet eens in gaten hebt dat je op winterbanden rijdt. Er gaat heel veel geld naar de research & development afdelingen van bandenfabrikanten, om de eventuele nadelen van winterbanden te minimaliseren. Ook de snelheidsbeperking is geen reden meer om van winterbanden af te zien. Er bestaan al winterbanden die tot 270 km/h kunnen.
De autobanden webshop
In de JAMES webshop kunt u een keuze maken uit ons uitgebreide assortiment en direct
de gewenste autoband bestellen.